REGIO EUROPA Guvernul Romaniei
 

Rețeta promovării turismului buzoian: meșteșuguri, dansuri și cântec popular

Buzăul a fost promovat la Târgul de Turism al României

Buzăul a avut una dintre cele mai vizibile participări la Târgul de Turism al României, organizat la Romexpo, în prioada 16-19 februarie 2017. Standul, amenajat în Pavilionul C de reprezentanții Consiliului Județean Buzău, și-a primit vizitatorii cu materiale de prezentare a obiectivelor turistice din județ -hărți, pliante, broșuri- realizate de administrația județului, dar și de ONG-uri partenere și de centrele de informare turistică din Buzău. 

Participarea Consiliului Județean la TTR, ediția de primăvară, a fost presărată cu numeroase moment artistice menite să atragă atenția și să stârnească curiozitatea vizitatorilor. Asociația”Zestrea bisoceană” a promovat valorile satului buzoian printr-un atelier de ţesături şi cusături tradiţionale. Ansamblurile folclorice ”Plaiurile Mioriţei” al Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău și”Drăgăicuţele” de la Clubul Copiilor Berca au susținut momente artistice atât la standul județului Buzău, cât și la cel al Ministerului Turismului. 

Anul acesta, la Târgul de Turism al României au fost prezenți și reprezentanții Muzeului Județean care au prezentat miniexpoziţia de arheologie ”Cultura Monteoru, brand cultural buzoian”. În completarea acestei miniexpoziții, Muzeul Județean a asigurat panotajul şi pliantele cu informaţii despre trecutul acestor meleaguri, Tezaurul de la Pietroasa ori Chihlimbarul de la Colţi.